Henk Wagenaar Hummelinck (1947) is autotechnisch HTS-ingenieur. In 1980-1986 werkte hij bij de Stichting VAM (nu Innovam) als chef Technische Opleidingen. Na een vuurdoop begin jaren zestig in Autovisie (waar men geen idee had van zijn prille leeftijd) schreef hij vanaf 1987 op freelance-basis vele honderden, meestal technische artikelen voor onder meer ‘Autoweek’, ‘Auto Motor en Sport’ en ‘Formule 1’. In 1987 startte Henk een uitgeverij (zie www.autowoordenboek.nl), die opmerkelijk is omdat al zijn boeken op de een of andere wijze auto-gerelateerd zijn. Als overtuigd ZZP-er  publiceert hij uitsluitend eigen werk, waaronder het unieke 26-delige Autowoordenboek-project en een tiental boeken over de Formule 1.

Protos T3 (2014 – fotograaf onbekend).

 

Henk is zijn leven lang in de autosport actief geweest. Hij startte in bijna 500 wedstrijden waarvan hij er ruim 200 won. De eerste keer was dat in 1970 op Zandvoort met een NSU 1200TT. In 1985-2011 werd hij met de hierboven afgebeelde Protos twintig keer Nederlands Kampioen Autoslalom. Deze volstrekt unieke ‘special’ werd ontworpen en gebouwd door zijn helaas overleden vriend Ad den Teuling (www.teulingtuning.nl). De auto rijdt – en wint – nog steeds, alleen nu in handen van Henks jongste zoon.

 

NSU 1000TTS (1974 – foto W. van Det)

 

Henk is getrouwd met Maggy en heeft twee zoons Timo (34) en Kai (28) plus hond Daan (9). Zijn zoons zijn allebei op diverse manieren bij de autosport betrokken en hebben toegezegd dat ze hun vader in de komende jaren op dit gebied bij de les zullen houden.

Wat kan Uitgeverij Autowoordenboek u bieden?