Helaas is in de autosport de tijd van werkelijk revolutionaire uitvindingen nagenoeg voorbij. Vroeger was dat wel anders! Toen vormde de autosport het ideale terrein voor de gewone personenauto, waarbij letterlijk alles nog moest worden bedacht en vervolgens op het circuit werd uitgetest.

De auteur schrijft meerdere malen per week blogs over geniale uitvindingen of flops (soms bijna hetzelfde), onbegrijpelijke blunders en al dan niet toevallige ontdekkingen. Dit alles bij elkaar leidde uiteindelijk tot de Formule 1 zoals we die momenteel kennen.

Het autosporthistorie begon in 1878, bij de allereerste race ooit. In 1900 werd de eerste Grand Prix verreden en ontstonden de eerste permanente circuits. Het eerste Wereldkampioenschap Coureurs dateert uit ….. 1928. Pas in 1946 werd de naam ‘Formule 1’ bedacht.

 

Christie (Amerika) uit 1907. Dit ondier-op-wielen had een viercilindermotor met een cilinderinhoud van vijf liter – per cilinder! Het was de eerste (en zo goed als laatste) Grand Prix-auto met voorwielaandrijving: totaal ongeschikt voor Europese circuits, maar prima voor Amerikaanse ovals. Indianapolis bestond toen nog niet eens …

Voor lezers bestaat altijd de mogelijkheid om ons over een bepaald item aanvullende informatie te verstrekken, vragen te stellen of ons (niemand is immers volmaakt) op een fout te wijzen. Zo iets kan dan eventueel in een later stadium in de vorm van een blog worden behandeld. Stuur uw bijdrage dan s.v.p. naar info@autowoordenboek.nl.

 

Geen winnaars zonder verliezers. Amédée Gordini bouwde in de jaren vijftig met een minimaal budget auto’s, die in Grands Prix meestal kapot gingen maar heel soms ook formidabel presteerden. Dat gebeurde in een periode waarin het autosport-traditierijke Frankrijk een kwart eeuw lang niets te vertellen had.

Eerder verschenen blogs

Hieronder treft u alle actualiteitsblogs aan die tot dusverre zijn verschenen. De bijgevoegde index laat zien waar een bepaalde blog in principe over gaat. Druk op de zoekknop rechts op de blauwe balk, als u op zoek bent naar een specifieke naam.

Wat kan Uitgeverij Autowoordenboek u bieden?