In verslagen en verhalen kom je als lezer of TV-kijker al te vaak technische termen voor die best eens op een no-nonsense-manier, mogen worden uitgelegd. Denk hierbij aan termen zoals barge-board, diffuser en asterisk wing, en aan afkortingen zoals DRS en MGU-H.

De vorm van de revolutionaire Lotus 72 uit 1972 (wigvormige carrosserie, radiateurs vanuit de neus naar achteren verplaatst) was bepalend voor alle daarna komende Formule 1-auto’s.

 

Minimaal twee keer per week worden op deze plaats een aantal relevante technische termen in het kort uitgelegd, te beginnen bij AANDRIJFLIJN. Mijn huidige bestand beslaat zo’n 1200 termen, dus het kan wel even duren voordat we bij ZYLON zijn aangeland. Daarna zal het geheel als digitaal naslagwerk voor iedereen gratis ter beschikking staan.

De tijd van revolutionaire vindingen in de Formule 1 mag dan wel voorbij zijn, maar er worden ieder jaar opnieuw genoeg dingen verzonnen die de moeite van het vermelden waard zijn. Daarom zal de tekst regelmatig ge-updated worden. Overigens wordt het verhaal op tientallen plaatsen begeleid door afbeeldingen van professioneel tekenaar Rens Biesma.

Goud van oud! Een super-experimenteel X-vormig inlaatspruitstuk met dubbele Weber-carburateurs, bedoeld voor de Ferrari 156 Formule 2 van 1958 maar nooit gebruikt.

 

Voor lezers bestaat altijd de mogelijkheid om ons een techniek-vraag te stellen of ons (niemand is volmaakt) op een fout te wijzen, Die kan dan eventueel in een later stadium in de vorm van een blog worden behandeld. Stuur uw bijdrage dan s.v.p. naar info@autowoordenboek.nl.

 

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Wat kan Uitgeverij Autowoordenboek u bieden?